Оформлення ППП

Відповідно до грецького законодавства, у громадянина іноземної держави, який придбав об’єкт нерухомості в Греції, є можливість оформити посвідку на проживання (ППП). Умовою отримання такої посвідки є перебування на території Греції певний час.

Основною статтею закону, якою користуються бажаючі отримати ППП – це посвідка на проживання економічно незалежних осіб.

УВАГА! За умови придбання нерухомості на суму від 250 тисяч євро, процес отримання ППП відбувається за спрощеною схемою В 2015 році, згідно з законом під номером 4332/9-7-2015 були введені такі доповнення:

  • Особами, які мають право на отримання п’ятирічного дозволу на проживання в Греції, крім дружин (чоловіків) та неповнолітніх дітей, є також і батьки власників нерухомості вартістю від 250.000 євро і вище.
  • Період, передбачений п’ятирічним дозволом на проживання власників нерухомості в Греції, буде враховано при отриманні грецького громадянства.

Придбання нерухомості в Греції на суму від 250 тис. євро надає численні привілеї власнику та його родині, включаючи можливість перебувати на території Євросоюзу, не відкриваючи візи, право на європейську освіту в кращих вузах, безкоштовну першу медичну допомогу, отримати грецькі автомобільні номери та багато іншого.

Після в’їзду на територію Греції в міграційну службу подаються такі документи (стосується тільки дозволу на проживання при купівлі від 250.000 євро):

  • Заява
  • 3 фотографії
  • Копія всіх сторінок паспорта
  • Договір купівлі-продажу (нерухоме майно в Греції вартістю не менше двохсот п’ятдесяти тисяч (250.000) євро)
  • Сертифікат з реєстру нерухомості про реєстрацію договору купівлі-продажу нерухомості
  • Довідка від грецького нотаріуса, який оформляв договір купівлі-продажу, про повне погашення вартості нерухомості.
  • Довідка про здоров’я, що видана грецькою державною лікарнею про те, що заявник не хворий інфекційними хворобами, що передбачено всесвітньою організацією здоров’я.
  • Довідка зі страхової компанії про те, що подано заяву на медичну страховку в Греції
  • Свідоцтво про шлюб (завірене печаткою APOSTILLE), свідоцтва про народження дітей (завірені печаткою APOSTILLE) АФМ (аналог українського ІПН).
Законодавчі основи отримання ППП в Греції.

«В’їзд, перебування та інтеграція громадян третіх країн на території Греції»
(Закон 3386/2005)

Громадянин третьої країни, що в’їжджає на територію Греції зобов’язаний мати при собі паспорт або будь-який інший проїзний документ, який визнано міжнародними конвенціями. У цих документах повинна стояти віза (VISA). Громадянин третьої країни зобов’язаний до закінчення терміну дії візи подати заяву про видачу дозволу на проживання в муніципалітет або громаду за місцем перебування в Греції. Департамент Міністерства Внутрішніх Справ при наявності всіх необхідних документів видає відповідну довідку про подачу документів. Перебування на території Греції та всієї Шенгенської зони вважається легальним, якщо громадянин третьої країни своєчасно подав заяву.

ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В ГРЕЦІЇ ДЛЯ ЕКОНОМІЧНО НЕЗАЛЕЖНИХ ОСІБ

Особи, що претендують на отримання ППП як фінансово-незалежні особи, повинні виконувати наступні умови:

  1. Наявність відкритої спеціальної національної візи типу D.
  2. На банківському рахунку грецького банку має бути сума як мінімум 24 тис євро і додатково до цієї суми: 20% від вищевказаної суми на дружину і 15% на кожну неповнолітню дитину (до 18 років).

Крок 1-й

Звернення до Генерального Консульства Греції в країні, громадянином якої є замовник, з питанням отримання національної візи типу D як «фінансово незалежна особа» на підставі ст.20 закону 4251/2014.

При цьому необхідно подати такі документи:

  • Анкета.
  • Діючий закордонний паспорт.
  • Фотографії як на закордонний паспорт (4 шт.).
  • Довідка про відсутність судимості з печаткою APOSTILLE (отримана не раніше, ніж за 3 місяці до оформлення візи).
  • Довідка про здоров’я (форми 082) з печаткою APOSTILLE (отримана не раніше, ніж за 3 місяці до оформлення візи).
  • Доказ фінансової незалежності заявника: довідка з роботи, довідка про доходи з податкової інспекції, документи на кошти, одержувані з альтернативних джерел (здача в оренду житла тощо), що підтверджують постійний офіційний щомісячний прибуток від 2.000 євро і вище.
  • Договір медичного страхування з грецькою страховою компанією.
  • Свідоцтво про шлюб (завірене печаткою APOSTILLE), свідоцтва про народження дітей (завірені печаткою APOSTILLE)
  • Договір купівлі-продажу

Члени сім’ї також отримують візу типу D на підставі ст.20 закону 4251/2014, при цьому вони повинні надати такі ж документи, що і головний заявник.

Крок 2-й:

По приїзду до Греції за національною візою типу D необхідно подати документи на отримання дозволу на проживання (як фінансово-незалежна особа) в міграційну службу муніципалітету за місцем проживання в Греції:

  • Заява
  • Фотографії як на паспорт (3 шт.)
  • Копія всіх сторінок закордонного паспорта.
  • Виписка з рахунку в грецькому банку про наявність 24.000 євро на рахунку на одного заявника плюс 20% (від вищевказаної суми) на дружину і 15% на кожну неповнолітню дитину (до 18 років).
  • Довідка про здоров’я з грецької державної лікарні.
  • Договір медичного страхування з грецькою страховою компанією.
  • Свідоцтво про шлюб (завірене печаткою APOSTILLE), свідоцтва про народження дітей (завірені печаткою APOSTILLE)
  • Ідентифікаційний податковий номер (АФМ)
  • Ксерокопія договору купівлі-продажу.
ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В ГРЕЦІЇ ДЛЯ НЕЗАЛЕЖНОЇ ЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ

(ЗАКОН 3386/2005 статті 24 & 25)

Щодо осіб, які не є громадянами Євросоюзу, які займаються діяльністю, яка передбачає отримання доходів з комерційних, промислових, ремісничих і сільськогосподарських підприємств, а також з будь-яких інших підприємств з надання послуг, які знаходяться поза місцем офіційного проживання.

Необхідні документи для оформлення ППП в Греції:

  • Заява у двох примірниках.
  • Ксерокопія діючого паспорта або проїзного документа.
  • Віза типу D.
  • Довідка про стан здоров’я з Грецького державного медичного закладу.
  • Держмито,
  • Ксерокопія банківського рахунку в Грецькій Банківській компанії на ім’я заявника, на якому лежить необхідна сума (не менше 60.000 євро), необхідна йому для отримання відповідної візи.
  • Довідка зі страхової компанії про те, що подано заяву на медичну страховку в Греції для покриття витрат медичного обслуговування.
  • Техніко-економічне обґрунтування.
ПОСВІДКА НА ПРОЖИВАННЯ В ГРЕЦІЇ ДЛЯ КЕРУЮЧИХ ОСІБ ПІДПРИЄМСТВ
  • (ЗАКОН 3386/05 СТАТТЯ 17, пункт 1α закону 3386/05, поправлений статтею 8 пункт 1 закону 3536/2007)

Щодо громадян третіх країн, які є членами правління, керуючими, юридичними представниками та вищими керівними особами дочірніх підприємств і філій іноземних компаній, ведучих законну підприємницьку діяльність у Греції.

Необхідні документи для оформлення ППП в Греції:

    • Заява.
    • Ксерокопія діючого паспорта або проїзного документа.
    • Віза типу D.
    • Довідка про стан здоров’я з Грецького державного медичного закладу.
    • Держмито.
    • Копія примірника Державного вісника, в якому опубліковано створення дочірнього підприємства або філії іноземної компанії, що веде законну підприємницьку діяльність у Греції, а також і кожний наступний екземпляр Державного вісника, в якому опубліковано зміни назви або внесення змін в юридичний статус компанії. Також, компаніям, які співпрацюють, згідно з положеннями статті 42е пункт 5 Закону 2190/20, необхідно пред’явлення Статуту компанії та свідоцтва компетентних органів про акціонерну структуру компанії. Необхідно надання довідки про місце розташування іноземної компанії, якщо це не вказується в вищевказаних документах.
    • Довідка зі страхової компанії про те, що подано заяву на медичну страховку в Греції для покриття витрат медичного обслуговування та нещасного випадку на робочому місці.

ППП в Греції для генеральних директорів, директорів та заступників:

    • Завірена ксерокопія трудового договору, в якому вказується період працевлаштування, займана посада в компанії третьої країни і щомісячна заробітна плата, яка повинна бути не менше, ніж у некваліфікованих робітників, як це визначено відповідним Національним Генеральним Колективним Трудовим договором.

ППП в Греції для членів правління, керуючих та юридичних представників:

  • Примірник видання Державного вісника, де опубліковано призначення чи обрання, а в разі неопублікування – копія Статуту компанії або копія рішення компетентного органу компанії про призначення чи обрання членами правління, які керують або юридичними представниками.
  • Довідка головної компанії або органу, що визначає доходи, в якій вказується розмір доходів.
Написати нам

 

Ваше ім'я

Ваш email (обов'язково)

Тема

Ваше повідомлення

×
Написать нам

 

Ваше имя

Ваш e-mail (обязательно)

Тема

Сообщение

×